• idag
  4 aug
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  5 aug
  15°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  6 aug
  24°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  27°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  8 aug
  27°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tibro kommun har gjort det igen!

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Anita Enocksson

Tibro kommun har gjort det igen! Förra gången kommunen skämde ut sig stort i nationell media handlade det om Greta gris. Den gången fick socialtjänsten betala dyrt för att göra sig av med inkompetenta chefer. I kölvattnet följde personalflykt och med detta ytterligare kostnader som de äldre fick stå för.

Nu är det grisarna på Minizoo som räddas kvar på bekostnad av kommunens barn. Hellre grisar än lärare, tydligen. Skrytbygget Baggeboskolan har man i alla fall inte sparat in på. Det är svårt att låta bli att dra paralleller till Nya Karolinska. Fin fasad, men det saknas personal. Huset som sådant blir i det perspektivet tämligen meningslöst.

Det är ni politiker som får svara för resultatet av den politik ni nu driver igenom. Ska fler barn misslyckas i grundskolan och sakna gymnasiebehörighet i framtiden? Kommer satsningen på svin före glin innebära ökade kostnader för försörjningsstöd framgent? Ja, säg det, den som lever får se.

Kanske ska vi byta ut Tibroklubban mot en stor gris? Utan tvekan en mer passande symbol som påminner oss Tibrobor om vad som är viktigt att värna.

Nöff

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.