Allianstrio lämnar ordförandeposter

Politik
PUBLICERAD:
Magnus Hammar (M), Anders G Johansson (M) och Klas Hedenberg (C) lämnar inom kort sina ordförandeposter som förtroendevalda.
Foto: SLA/arkiv
Tre allianspolitiker i Skövde har beslutat att lämna sina förtroendeuppdrag under pågående mandatperiod.

Det handlar om tre personer på ordförandeposter som kommunfullmäktige nu får fatta beslut om ersättare till vid sammanträdet på måndag 9 december.

Anders G Johansson (M) lämnar uppdraget som ordförande i bygglovsnämnden från och med den 31 december. Magnus Hammar (M) lämnar uppdraget som ordförande i bolaget Skövde Energi från och med den 29 februari. Anledningen är att både Anders G Johansson och Magnus Hammar kommer att göra FN-tjänst i Mali under 2020.

Även Klas Hedenberg (C) har beslutat att lämna uppdraget som ordförande i barn- och utbildningsnämnden under december.

Vid en presskonferens under fredagen kommer de borgerliga allianspartierna att presentera sina nomineringar till fyllnadsvalen på måndag.

– Med dessa förändringar tillsammans med ett ytterligare antal mindre har vi i Alliansen behövt ta ett samlat grepp om vår laguppställning. Förändringar innebär naturligtvis utmaningar men också möjligheter och utrymme för förnyelse. Vi ser fram emot att kunna presentera vilka politiker som på olika poster kommer att ta ett fortsatt ansvar för att utveckla Skövde, säger Katarina Jonsson (M) i ett pressmeddelande.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.