Storslam för spelstudenter på Dreamhack

Spel
PUBLICERAD:
Studenterna i Monkey Wizard Entertainment som utvecklat spelet Faefever.
Foto: Högskolan i Skövde
Spelstudenter från Skövde tog hem hela tre kategorier när Swedish Game Awards delades ut under Dreamhack i Jönköping. Monkey Wizard Entertainment prisades dubbelt för sitt spel Faefever.

Swedish Game Awards delades ut under Dreamhack i Jönköping den gångna helgen och precis som många tidigare år var studenter från Högskolan i Skövde nominerade i flera kategorier.

Dataspel utvecklade av Skövdestudenter var nominerade i tre kategorier - och det blev vinst i samtliga. För Monkey Wizard Entertainment blev det vinst i både "Best Execution in Narrative" och "Best Diversity Execution" för deras spel Faefever, medan Scream Studios kammade hem vinst för ”Best Technical Execution” med sitt spel Enceladus.

– Det känns fantastiskt! Vårt mål var aldrig riktigt att vinna ett pris utan att få ett tillfälle att ställa ut vårt spel och nå ut till folk. Vinsterna ser vi som en inspirerande bonus, meddelar Monkey Wizard Entertainment i ett pressmeddelande.

Andra nominerade spel producerade av Skövdestudenter var Secret of the Old Ship och re:Surge, som även de, tillsammans med Enceladus, var nominerade i kategorin "Best Diversity Execution".

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.