Hoppa till huvudinnehållet

Skövde SS tog flera medaljer på Sum-Sim

Publicerad:
Trine Forss tog tre guld och ett silver när Sum-Sim avgjordes i helgen.
Trine Forss tog tre guld och ett silver när Sum-Sim avgjordes i helgen. Foto: Johan Espefält

Skövde SS firade nya framgångar när Sum-Sim avgjordes i Umeå.

Totalt blev det sju medaljer fördelat på tre guld, tre silver och ett brons.

Skövde SS brukar hålla sig väl framme i SM-sammanhang och helgens riksfinal i Sum-Sim utgjorde inget undantag. Klubben hade sex simmare på plats och det blev flera pallplatser för Skövdesimmarna.

Trine Forss var den som placerade sig allra bäst totalt sett. Hon tog två guldmedaljer när hon vann såväl 100 meter ryggsim samt 100 meter fjärilsim i flickor 15-16. På 100 meter ryggsim var hon 44 hundradelar före tvåan Annie Hegmegi från Jönköpings SS i mål och fjärilsguldet tog hon med 28 hundradelars marginal ner till Hegmegi som återigen var tvåa.

Dessutom blev det ett individuellt silver för Trine Forss som var 31 hundradelar bakom segrande Sofia Åstedt från SK Elfsborg på 100 meter frisim. Här kom Hilja Schimmel på femte plats och hon blev även femma på 200 meter frisim.

Inga medaljer för Hilja där, men på såväl 200 meter medley som 200 meter bröstsim i flickor 15-16 blev det silver. På 200 meter medley skilde det 2,95 sekunder till Annie Hegmegi som vann och på 200 meter bröstsim var hon 1,40 sekunder efter ettan Saliha Colic från Södertörns SS. Vid sidan om dubbla silver blev det även ett individuellt brons för Hilja på 100 meter bröstsim.

Det blev ytterligare en medalj för Skövde SS i Umeå och det var i lagkappen på 4x100 meter frisim (flickor 16 år och yngre) där Skövde tog guld.

Laget med Hilja Schimmel, Sofia Henningsson, Linn Suchomel och Trine Forss var 4,20 sekunder före Helsingborgs SS på andra plats. På 4x100 meter medley däremot blev Skövdes lag diskvalificerat.

För övrigt noterade Linn Suchomel (flickor 15-16) en 17:e plats på 200 meter frisim samt en sjätte plats på 200 meter medley. Sofia Henningsson (flickor 15-16) simmade 400 meter medley och noterade en 13:e plats på distansen.

Jasper Schimmel (pojkar 13 och yngre) simmade 100 meter bröstsim och 200 meter medley med 15:e plats på båda distanserna som resultat.

Artikeltaggar

Hilja SchimmelSimsportSkövde SSTrine Forss

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.