• idag
  15 juli
  13°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.3 mm
 • torsdag
  16 juli
  24°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  19 juli
  21°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Till minne

Familj
PUBLICERAD:
Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Håkan Brandh

Jag och Håkan jobbade ihop första gången 1972, jag tror det var i Forsvik, det byggdes bank- och postlokaler. Jag var lärling och Håkan var utlärd målare. Håkan jobbade mycket med en annan målare, Bjarne Forseth. Tiden gick och vi jobbade sporadiskt ihop tills KJR Johanssons ("Kyrkemålarn") gick i konkurs. Då fick vi chansen att börja hos Anders Måleri i Tibro och där började ett 20-årigt samarbete. Vi fick stora jobb, bland annat Ekängen, Mossagården, Långholmen och banken i Tibro. En dag kom Anders och sa; jag har fått ett rejält arbete som jag vill att ni utför; Brittgården, 365 lägenheter. Sagt och gjort, jag spacklade och Håkan tapetserade, något som han var en mästare på. Det finns ingen och kommer aldrig att finnas, en snabbare målare! När Anders sålde firman till BPA 1989 kom vi automatiskt över till dem. Firman bytte namn flera gånger, BPA Sandå, o.s.v.

Åren gick och vi kom ifrån varandra, Håkan fortsatte på Sandå fram till sin pension och jag började hos Magnussons Måleri i Hjo. Men vi tappade aldrig kontakten och när jag fick beskedet om Håkans bortgång kom det som en chock.

Mina tankar går till Wivi och Håkans son Magnus och hans barn. Men jag vet att Håkan nu slipper allt ont och jag vet också att jag hade förmånen att gå i världens bästa skola hos Håkan och Bjarne.

Arbetskamraten Conny

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.