Hoppa till huvudinnehållet

Lassagårdens keramik söker centrumlokal

Publicerad:
Reporter Tobias Larsson Franzén
Tobias Larsson Franzén
tobias.larsson-franzen@sla.se
Robin och Eva-Lena Andersson.
Robin och Eva-Lena Andersson. Foto: SLA/Arkiv

Lassagårdens Keramik söker en centrumlokal att kunna hålla drejakurser i. Där planerar familjen Andersson/Edlund även att ha utställningar och konstförsäljning.

För nästan exakt ett år sedan tog familjen, bestående av Eva-Lena och Robin Andersson samt dottern Moa Edlund, beslutet att trappa ner sin verksamhet på Lassagården och fokusera på att endast tillverka och sälja keramik via en webshop. Det betydde att café-, restaurangverksamheten och den fysiska butiken lades ner.

Nu är man dock på jakt efter en lokal med skyltfönster och en yta på mellan 30 och 60 kvadratmeter i centrala Skövde. Där är det tänkt att man ska kunna anordna kurser i hur man drejar, vilket man gjort tidigare.

– Det är våran idé. Det är många möhippor och företag som vill prova dreja och efteråt finns det närhet till krogar och restauranger. På så sätt slipper vi stå för matverksamheten, säger Eva-Lena Andersson.

I lokalen har de även tänkt att bedriva butikverksamhet i form av försäljning av keramik och konst.

Artikeltaggar

KeramikNäringslivSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.