Hellström efter förlusten: "Vi jobbar inte färdigt"

Publicerad:
Troja/Ljungby med förra SIK-spelaren Carl-Johan Sjögren i laget vände till vinst i Billingehov. Foto: Erica Augustsson

Efter två raka segrar i upptakten av den södra allettan gick Skövde IK på den första förlusten. 4–5 mot Troja i Ljungby sved rejält hos hemmalaget.

Tränaren Johan Hellström var märkbart besviken:

Skövde IK:s första förlust

– Det har varit inte bra. Vi jobbar inte färdigt, tar inte det arbete som krävs helt enkelt. Vi har en del att fundera på inför onsdagens derby i Mariestad.

Lätt att förstå besvikelsen, Skövde IK hade alla möjligheter att ta tredje raka segern mot ett Troja som absolut inte imponerade, speciellt inte i de två första perioderna.

Generösa gäster

SIK hade ledningen med 2–0 och 3–1 och kvitterade till 4–4 med två minuter kvar av matchen. Faktum är att vid såväl 1–0, 2–0 som 4–4 bjöd gästerna mycket generöst, Det var felpass i egen zon som öppnade för SIK-mål.

2–0-målet kom förresten när Troja spelade powerplay.

– Vi var för naiva i spelet och bjöd på alldeles för mycket, säger Trojas Carl-Johan Sjögren som självklart var nöjd med poängen, men inte med spelet.

– Klart det är både skönt och starkt att vi lyckades vinna till slut, men spelet kan absolut bli bättre, säger Sjögren som var tillbaka i sin gamla hemmahall då han gjort fyra säsonger i SIK.

Hur var upplevelsen?

– Visst var det roligt att vara tillbaka. Det känns alltid lite extra att spela här. Att vi kunde vinna gör inte saken sämre.

Nu var Troja illa ute. Skövde IK inledde piggt och stressade fram misstag hos motståndaren som omsattes i mål.

– Vi skall inte klaga på effektiviteten och jag är inte orolig för att vi inte gör mål, det handlar mer om att vårt försvarsspel inte fungerade. Visst, vi möter ett lag som gör en del bra saker, men totalt sett borde vi ha klarat dem, säger Hellström.

Blytungt tapp för Skövde IK

Visst ledningar tappades och i tredje perioden såg Troja mer beslutsamt ut när de vände till 4–3-ledning, men man skall inte räkna bort Skövde IK och efter 18,01 prickade Alexander Henriksson in 4–4.

Då trodde de flesta på förlängning, men Troja etablerade tryck och satte det avgörande målet med 43 sekunder kvar.

Tuff vecka

SIK får ladda om för en tuff vecka med matcher mot Mariestad på onsdag (borta), Kallinge-Ronneby fredag (h) och Huddinge (b) på söndag.

Artikeltaggar

Alexander HenrikssonHockeyettanIshockeyJohan HellströmSkövde IK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare