• idag
  8 apr
  13°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Till minne

Familj
PUBLICERAD:

Göran Lago

Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Göran Lago, Skövde, avled den 22 december 2019, efter en tids sjukdom, i en ålder av 86 år.

Göran föddes 1933 i Gränna, son till Valter och Lilly Lago. Fadern drev en välkänd klädekipering i centrum av staden, men det låg inte i Görans intresse att ta över denna verksamhet vid faderns död, då hans håg i stället stod till något människovårdande yrke. Han kände sig redan i unga år kallad att bli kristen förkunnare. Göran genomgick folkhögskolestudier i Jönköping och gick därefter flera kurser av Sv. Missionsförbundets pastorsutbildning vid dåvarande missionsskolan på Lidingö, varefter han fick kallelser att predika från platser på olika håll i landet.

Göran träffade sin blivande hustru, Ulla, f. Albertsson, från Tranås och de gifte sig 1959; paret firade, efter 60 års äktenskap, diamantbröllop år 2019! De ungas första hem blev i Hofors, där Göran, efter genomgångna studier fick anställning inom socialtjänsten på orten. Under den tiden föddes även de två döttrarna. Snart blev sångarfamiljen Lago inbjuden att medverka med tal och sång vid möten och gudstjänster på olika orter, till glädje för många människor. Familjen flyttade därefter till Flen, varefter Skövde blev deras nya hem. På båda dessa platser arbetade Göran inom socialtjänsten, blev på fritiden ordförande och kom även att vikariera som pastor inom missionsförsamlingarna i dessa städer.

Görans intresse för sina medmänniskor visade sig, när han ibland tog sig tid för djupa, personliga samtal med olika människor. Han var även engagerad inom RIA (Hela människan) och med sina djupa, personliga erfarenheter och kunskaper, blev han en uppskattad föreläsare i etiska frågor för kommunal vård- och omsorgspersonal.

Vi saknar vännen Göran Lago och våra tankar går nu till makan Ulla, döttrarna Kristina och Elisabeth med sina respektive, samt barnbarn och barnbarnsbarn.

Ing-Britt och Göran Skoglund, Skövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.