Västtrafiks nya tåg har fått designpris

Trafik
PUBLICERAD:
Tågen byggs och designas med både resenärers och personals önskemål i åtanke.
Foto: Bombardier Transportation
Först nästa år anländer de första av Västtrafiks nya snabbtåg. Men redan nu har tågen prisats för sin design.

Västtrafiks stora tågupphandling av 45 tåg blev klar under 2018 och planen är att de första tågen ska anlända i slutet av 2021. Men redan nu har de nya tågen vunnit designpriset The Good Design Awards med en motivering kring funktionalitet, stilrenhet och användarvänlighet.

– Det känns fantastiskt att tågen uppmärksammas på detta sätt. Vi är väldigt nöjda med resultatet - bekväma och driftsäkra fordon som tål vårt klimat med både funktionella ytor och sittplatser för många. Tågen byggs och designas med både resenärers och personals önskemål i åtanke och kommer bli ett riktigt lyft för alla våra tågresenärer i Västra Götaland, säger Helene Frahm, projektledare på Västtrafik i ett pressmeddelande.

Designen har tagits fram tillsammans med tågtillverkaren Bombardier Transportation Sweden AB.

Tågen kommer att trafikera alla Västtrafiks tågsträckor i Västra Götaland.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.