• idag
  8 apr
  13°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Samarbete gav nytt konstverk på högskolan

Läsarnas
PUBLICERAD:
Deltagarna på bilden heter från vänster: Ingvor Ljung, Ann Nilsson, Kerstin Carlsson, Lena Köster, Birgitta Carlsson, Anita Kjellström, samtliga från Hemslöjdsföreningen. Längst till höger står Studentkårens ordförande Simon Wallin och introgeneral Sabina Gudomlund Lindberg.

I måndags avtäcktes och invigdes ett konstverk som skapats av Högskolan i Skövdes studenter tillsammans med Skaraborgs hemslöjdsförening.

Under studenternas introduktionsveckor har hemslöjdsföreningen deltagit med ett tält på campus där studenterna fått pröva på olika hantverk som en del i ett större projekt som finansierats av Postkodlotteriet. Syftet med projektet Do it together var att skapa nya mötesplatser för slöjd och hantverk. Hemslöjdsföreningen valde då att ta kontakt med Studentkåren för samverkan vilket som synes slog mycket väl ut. Projektet pågick under 2016 och 2017 men hemslöjdens medverkan i introduktionsveckorna har fortsatt även 2018 och 2019.

Av de olika hantverksuttrycken studenterna prövat på har det varit särskilt uppskattat att brodera fritt på små lappar. Dessa har sedan monterats på en ylleväv som designats speciellt för ändamålet att lyfta de små fria broderierna och samtidigt passa in på ett specifikt utrymme i Götasalen. Konstnären heter Lena Köster. Konstverket pryder nu ena långväggen i Götasalen där den kan beskådas.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.