• idag
  8 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Om Fritjof Andersson hos SPF Skövde

Läsarnas
PUBLICERAD:

Evert Taubes gestalt, Fritjof Andersson, gläntade på dörren till SPF Seniorerna Skövdes gedigna program för vårens medlemsmöten i Kyrkans Hus. Gillis Hellberg - alias Fritjof Andersson - lät oss ta del av några av sina förälskelser i olika kvinnor på sina resor i världen. Det blev ”Kärlek, Rosor, Frieri och en hel del humor”.

Den första kvinnan Fritjof blev kär i var den vackra skönsjungande Carmencita i Samborombon – alias Britt-Marie Stridh, som ackompanjerade på visans dragspel. Charmören Fritjof blev förälskad i flera kvinnor, alla gestaltade av Britt-Marie Stridh. Så småningom stadgar sig Fritjof och lever ett stillsammare liv, men vem han till slut gifte sig med är oklart.

Klart är i alla fall att Stridh och Hellberg har funnit varandra i detta scenframträdande där de olika sångnumren och scenerna leder tankarna till revyns värld. Förutom rösten, används mimik och kroppsspråk tillsammans med enkel rekvisita och - vi ser ett revynummer! Men så är de också gamla revyrävar, som vice ordförande Stickan Carlsson påpekade när han på den församlade publiken vägnar tackade Britt-Marie och Gillis för en underhållande eftermiddag.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.