• idag
  29 sep
  14°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  16°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  16°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Wienerkapellet underhöll SPF Hjo

Läsarnas
PUBLICERAD:

Till årets första månadsmöte hos SPF Seniorerna Hjo hade över hundra medlemmar samlats för att lyssna på Wienerkapellet ifrån Töreboda. Orkestern spelar musik man känner igen, alltifrån smäktande wienervalser och marscher till nostalgisk 40-talsmusik, men även nyare musik finns på repertoaren. Första stycket var ”Wien bleibt Wien,” äkta Schrammelmusik, som vi alla kunde stampa takten till. Solister denna dag var Lars Forsberg och Hans Olofsson. Mellan musiknumren fick vi även lyssna till en och annan rolig historia som Lars berättade. Efter ett extranummer följde en lång, varm applåd som visade på allas vår uppskattning av programmet.

Orkestern bildades 1998 av Lars Hay, som kom till Töreboda 1963 som rektor för musikskolan. När han gick i pension ville han fortsätta med musik och på så vis bildades Wienerkapellet. Tyvärr avled Lars Hay förra året och ny kapellmästare blev Johnny Olofsson. Men alla musikarrangemangen har Lars Hay gjort. Antalet medlemmar är 16 och medelåldern är hög, runt åttio år. Den äldste medlemmen är 97 år och spelar violin! Det måste vara spelglädjen och musiken som håller dessa gubbar så unga!

Vid efterföljande kaffe och smörgås samlades 120 personer. Det blev trångt runt borden, men finns det hjärterum så…

Information följde om närtrafik och flextrafik, försäkringar, veteranvetarna m.m. som man kan ta del av via hemsidan.

Nästa månadsmöte den 3 februari blir det årsmöte och parentation.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.