Hoppa till huvudinnehållet

Joseph Davis besökte Norrmalmskolan

Publicerad:
Det var många glada miner när Joseph A. Davis var på besök.
Det var många glada miner när Joseph A. Davis var på besök. Foto: Petra Lundgren

Författaren Joseph A. Davis är en fantasyförfattare som bland annat skrivit bokserien Markus av Trolyrien. Under tisdagen besökte han Norrmalmskolan och hade både föreläsningar och workshops.

Joseph A. Davis är en fantasyförfattare som ligger bakom flera populära fantasyserier. En av hans mest kända serier är den om Markus av Trolyrien som bland annat fått beröm för sina fascinerande kulturer.

Under tisdagen var han på besök vid Norrmalmskolan för att föreläsa men även hålla i workshops tillsammans med årskurs 4-6.

– Vi har som mål på skolan att fokusera mer på skrivandet och att det ska öka bland våra ungdomar, säger Anette Carlsson, lärare i årskurs 5 på Norrmalmskolan

Joseph Davis fick vid ett tillfälle som förslag att äta nudlar ur sin sko.
Joseph Davis fick vid ett tillfälle som förslag att äta nudlar ur sin sko. Foto: Petra Lundgren

Davis har besökt skolan vid ett tidigare tillfälle så när han klev in i klassrummet var det många elever som kände igen honom. Han inledde med en övning där han ville väcka fantasin hos eleverna.

– Nu får ni hjälpa mig. Om jag skulle tillaga mina nudlar här i klassrummet, vad kan jag då använda till en skål, frågade han.

– Din sko, svarade en av eleverna.

Holly Kjellberg, Esther Lindén och Gabriel Kindberg samarbetade under en av övningarna.
Holly Kjellberg, Esther Lindén och Gabriel Kindberg samarbetade under en av övningarna. Foto: Petra Lundgren

Han fortsatte efter det att föreläsa om hur man tänker som författare när man skriver en bok. Han engagerade eleverna genom att de fick hjälpa till med olika exempel och lösa olika problem.

Han visade även upp exempel när stora författare som J.K Rowling gjort en miss i texten i en av sina böcker. Han ville då visa att även de bästa ibland kan göra misstag.

Artikeltaggar

LitteraturNorrmalmskolanSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.