• idag
  8 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Skattebetalarnas pengar smälter bort

Insändare
PUBLICERAD:
I tider när värmerekorden slår varandra, vintertemperaturen ständigt håller sig på plusnivå och själva Vasaloppet riskerar att inte bli av i år, så envisas Skövde kommun med att "investera" enorma summor av skattebetalarnas pengar i ett Vasaloppscenter, menar insändarskribenten.
Foto: Thomas Hagström

I tider när värmerekorden slår varandra, vintertemperaturen ständigt håller sig på plusnivå och själva Vasaloppet riskerar att inte bli av i år, så envisas Skövde kommun med att "investera" enorma summor av skattebetalarnas pengar i ett Vasaloppscenter.

Jag tycker att det är hög tid att ifrågasätta kommunledningens kompetens. Har inte politiker i Skövde kommun lärt sig något av sin minst sagt dåliga erfarenhet med biogasanläggningen, då hundratals miljoner av skattebetalarnas pengar blev ett minne blott? Varför inte prioritera människor framför ett meningslöst bygge? Varför inte satsa på skolor, vård, omsorg och sjukvård? Då slutar utbildade undersköterskor och lärare att söka sig till andra kommuner, då flyttar folk hit, när Skövde får ett bra rykte och blir en attraktiv kommun att bosätta sig i. Men tyvärr prioriterar Skövde kommuns ledning onödiga ombyggnationer framför kommunens invånare genom att spara på det som är livsviktig.

Jag undrar om det finns någon invånare i Skövde kommun, förutom politiker, som verkligen vill att ett Vasaloppscenter (och Billingeprojektet i sin helhet) och ombyggnation av Hertig Johans torg ska prioriteras framför invånarnas hälsa, välbefinnande, värdiga åldrande, trygga jobb och trygga skolgång.

Jag tycker det är hög tid för Skövde kommuns ledning att vakna och möta verkligheten, annars är en folkomröstning om vem och på vilket sätt som kommunen ska styras i framtiden ett bra alternativ, innan allt blir helt förstört i denna kommun och innan alla skattebetalarnas pengar försvinner tillsammans med snön som inte finns.

Besviken Skövdebo

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.