• idag
  20 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   2.6 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  -0°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Babblarna kommer tillbaka till Skövde

Teater
PUBLICERAD:
Babblarna kommer till Skövde.
Foto: Dan Enwall
"Babblarna andra musikalen - Bibbel babbel bubbel" kommer till Skövde stadsteater den 19 april.
– Vilket glädjetåg detta är! Kärleken från barnen är magisk. Responsen osannolik. Och mötena många, säger My Blomqvist Olsberg i ett pressmeddelande.

Det färgglada gänget Babblarna är populärt i Sverige inte minst "Babblarna andra musikalen - Bibbel babbel bubbel" som nu kommer tillbaka till Skövde. Den beskrivs som en färgglad, bubblig, interaktiv, svängig och rolig föreställning med Babblarna, Faffa, Vovvo och Klonk. Efter varje show får barnen träffa Klonk och Diddi.

– Babblarna hjälper verkligen barn i deras tidiga språkutveckling. I Babblarnas värld, när barnen lyssnar och härmar Babblarna, utvecklas det egna språket. Bibbel babbel bubbel är en interaktiv historia om att annorlunda är bra och som, inte bara i stunden utan på sikt, utvecklar våra barns språkfärdigheter. Dansa i stolarna! Babbla, ropa, sjung, skratta och hoppa tillsammans med min musikalensemble, säger My Blomqvist Olsberg, producent, regissör och scenmanusförfattare till Babblarnas musikaler.

Bakom pedagogiken står Iréne Johansson och hennes Karlstad-modell för språkutveckling. Anneli Tisell, kreativt nav i Babblarnas värld, har i nära samarbete med henne utvecklat böcker, leksaker, musik och spel.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.