• lördag
  23 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  24 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  25 jan
  -2°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 jan
  -5°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Länsomfattande turné med Mozart-komedi

Teater
PUBLICERAD:
Göteborgsoperan ger sig inom kort ut på turné i Västra Götaland med Mozarts Cosí fan tutte. Premiärvisningarna hålls i Skövde.

Den komiska föreställningen handlar om hur en äldre man slår vad med två killar om att deras flickvänner kommer att bedra dem. För att bevisa motsatsen klär de ut sig och försöker förföra varandras andra hälft. Till slut inser dock alla fyra sina verkliga känslor och spelet blir allvar.

Premiären hålls på Skövdescenen den 14 mars och spelas där till och med den 28 mars. Därefter visas föreställningen runt om i Västra Götaland ändå till maj månad med avslutning i Göteborg.

I rollerna finns Matilda Sterby, Ann-Kristin Jones, Hannes Öberg, Per Lindström, Frida Engström och Sami Yousri. Kerstin Anderson, cello, Rosa Maria Campoy Espin, klarinett, Joakim Kallhed, piano, Dieter Schöning, violin, och Gunnar Vallin, flöjt, står för musiken.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.