• idag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   2.9 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  24 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  25 jan
  -2°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Musikalen Robin Hood till Skövde på söndag

Teater
PUBLICERAD:
Martin Almgren spelar Broder Tuck i musikalen Robin Hood.
Foto: Linus Nilsson
Arena Skövde förvandlas till 1200-talets Sherwoodskog på söndag. Där får publiken vara med om ett äventyr i musikalen Robin Hood där Broder Tuck spelas av Idol-vinnaren Martin Almgren.

Musikalen Robin Hood hade premiär den 27 oktober förra året och är nu ute på turné i landet. På söndag kommer uppsättningen till Arena Skövde som förvandlas till 1200-talets Sherwoodskog för en dag. Där får publiken vara med om ett äventyr Robin Hood när, tillsammans med Broder Tuck och Little John, utmanar både Prins John och Sheriffen av Nottingham. Publiken får också se gnistorna mellan Robin Hood och den undersköna Marion, som är Kung Richard Lejonhjärtas dotter.

– Man vet inte om Robin Hood verkligen existerade i verkligheten, men det finns flera indikationer på att historiens rötter bottnar i verkligheten. Som vanligt försöker vi berätta historien på vårt eget sätt med egenproducerad fantastisk musik, säger producenten Anna Norberg i ett pressmeddelande.

Ensemblen består av 20-talet personer. Däribland Christian Arnold som spelar Robin Hood, Joakim Nätterqvist, som spelar Little John och Martin Almgren som spelar Broder Tuck.

Musikalen ges i Arena Skövde den 2 februari.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.