Inspirerande kväll om vävning

Läsarnas
PUBLICERAD:
Gunnel Andersson föreläste om vävning.

Vasastans vävstuga i Skövde, bjöd in till en föreläsning med ett 30-tal vävintresserade. Föreläsningen, En väv - flera möjligheter, bjöd på idéer och erfarenheter av många års vävning. Föreläsare var Gunnel Andersson, Skövde.

Gunnel har experimenterat och undersökt hur olika varpar och inslag påverkar en väv eller ett tyg. Hon har nyligen deltagit i ett projekt tillsammans med Vävmagasinet och några klädskapare. Det har utmynnat i Handvävd Couture, ny svensk kläddesign. Deltagarna fick se olika klädmodeller och känna på tygprover. Det visades blusar, kjolar, koftor och jackor som Gunnel vävt tyg till. Modellerna var vävda av tunna ull- och bomullsgarner.

Det var en trevlig kväll som gav inspiration till nyskapande i Skövdes vävstugor.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.