Hur många har sagt upp sig?

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Jag har några frågor till ansvariga angående kommunens nya "hälsoschema" och vill gärna ha svar...

Hur många har sagt upp sig på grund av för stor arbetsbelastning i nya schemat, särskilt lite äldre? Jag vet flera som är 60 plus som sagt upp sig eller gått i förtida pension. Är syftet att bli av med personal som inte orkar jobba heltid eller med helt vansinniga scheman?

Många, t.ex. ensamstående, har tvingats bort på grund av konstiga tider och en massa flängande runt till olika boenden. Förr kunde man lägga sitt schema utifrån sin livssituation vilket jag anser vara hälsobringande.

Har alla distriktschefer fått rätt information om vad som gäller? Det verkar vara rena vilda västern ute i verksamheterna där många tolkar olika och på sitt eget sätt.

Resurspassen som alla ska ha, hur är egentligen tanken där? Många är villiga att lägga sina pass på egna verksamheten (vilket är kanon) men priset är att man byter lediga dagar mot resurspass och inte lägger passen på avsedda dagar... Detta innebär att man inte vet från dag till dag hur man ska jobba.

Jag pratar nu enbart utifrån LSS där många brukare har speciella behov och behöver ha kontinuitet i sina liv, hur mår de om det ska springa omkring okänd personal mellan boendena?

Vore tacksam om jag (vi) kunde få svar på dessa frågor, som det är nu mår många väldigt dåligt och känner sig förbisedda och osynliga. Tanken är väl att våra brukare också ska må bra eller har jag missat något i allt detta?

Äldre fd medarbetare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.