• idag
  21 okt
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  12°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  25 okt
  13°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Mycket att förbättra i Tibro

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Anita Enocksson
Replik till Gunnar Carlsson, samhällsbyggnadschef och Mattias Peterson, näringslivschef Tibro kommun.

Den 23/12 fick jag äntligen svar på mina frågor till Tibro kommun som jag ställde i SLA den 17/12, för vilken gång i ordningen vet jag inte, för jag har aldrig tidigare fått något svar på alla frågor jag ställt genom åren! Men det fodrades tydligen en ny "lag" för att få svar, men tack ändå!

Svaret på frågan om linjerna på Allétorget verkar lite konstig, citat: "När vädret blir lämpligt till våren. Upphandling av denna tjänst pågår", slut citat. Men borde inte samhällsbyggnadschefen eller näringslivschefen vetat om att torget asfalterades för snart ett år sen, upphandlingen borde väl gjorts samtidigt? Men nu fick Tibroborna veta varför det ser ut som det gör på torget, bilar både på härsan och tvärsan. Nej, en halvering av antalet chefer borde prövas, då kanske väntan på målningsarbetena och andra arbeten också halverades, det är ju spartider!

Men byte av de små förbudstavlorna till stora "förbjuden färdriktning" utanför Blommans, vid utfarten från torget, de kan väl bytas utan upphandling?

När det gäller rälsen vid nya Coop vet jag mycket väl att det är Trafikverket som äger den och ingen får röra den, men det går väl att fråga om Tibro kommun kan ta bort de bitarna själva? Det är ju inte många meter och att asfaltera igen spåren kan inte kosta skjortan, det fanns ju pengar till de två stora LED-tavlorna på 49:an, "cirka en miljon kronor". Sedan kan man söka rotavdrag! Låt det inte se ut så här två år till, det är Tibros fulaste gata! Till råga på allt ligger den mitt i centrala Tibro, och sista tåget gick år 1995!

Sen hoppas vi att Tibroklubban kommer upp igen, men utan "kläder".

Johnny Design

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.