Hoppa till huvudinnehållet

Skövdebo omhäktad för grovt vapenbrott

Publicerad:
Reporter Lena Jonsson
Lena Jonsson
lena.jonsson@sla.se
Skövdebon dömdes nyligen till tre års fängelse för grovt vapenbrott då han bland annat hade ett avsågat hagelgevär. Nu är han häktad misstänkt för liknande brottslighet igen.
Skövdebon dömdes nyligen till tre års fängelse för grovt vapenbrott då han bland annat hade ett avsågat hagelgevär. Nu är han häktad misstänkt för liknande brottslighet igen. Foto: TT/Arkiv

I december dömdes Skövdebon till tre års fängelse för grovt vapenbrott, en dom som han överklagade. Men den hann inte avgöras innan han greps för nya liknande brott, nu har han omhäktats i ytterligare två veckor.

Mannen stoppades av polis sommaren 2018 då man trodde att han var narkotikapåverkad. I bilen hittade polisen hagelpatroner, två yxor och en kniv. Det blev husrannsakan hans hem och en verkstad och det var där polisen gjorde omfattade vapenfynd - ett avsågat och laddat hagelgevär, ett laddat kombinationsgevär och ett laddat kulgevär - vapen som han inte har licens för.

Långt fängelsestraff

Han åtalades för grovt vapenbrott och dömdes i december till tre års fängelse. Framför allt det avsågade hagelgeväret ansågs vara ett vapen av "särskilt farlig beskaffenhet", eftersom vapnets pipa hade avlägsnats var det lättare att bära med sig och dölja.

Mannen överklagade tingsrättsdomen till hovrätten. Men innan fallet ens har hunnit prövas där misstänks han för ny liknande brottslighet.

Utredningen inte klar

Vid en fastighet i södra delen av Skövde träffade polisen på Skövdebon i mitten på januari, misstankar mot honom väcktes och vid en husrannsakan gjordes fynd som ledde till att mannen häktades, återigen misstänkt för grovt vapenbrott.

Förundersökningen i ärendet är inte klar och därför begärde åklagaren om åtalsförlängning i slutet av förra veckan, till och med den 13 februari. Detta gick mannen med på utan att omhäktningsförhandling behövde genomföras.

Det är oklart när hovrätten kommer att ta upp det första fallet till prövning.

Artikeltaggar

Brott & blåljusSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.