Playoff-tåget går för Skövde IK: "Det är alldeles för dåligt i 60 minuter"

Publicerad:
Målvakten Viktor Andersson fick vittja det egna nätet sex gånger när Skövde IK förlorade med uddamålet hemma mot Huddinge IK i allettan södra. Foto: Johan Espefält

Skövde IK förlorade för fjärde matchen i följd och behöver nu få till ett trendbrott om laget ska kunna förlänga säsongen.

– Det är inte många tåg kvar som går nu så det är bara att ge allt i de tre sista matcherna, säger Skövdebacken Axel Abrahamsson efter 5–6-förlusten mot Huddinge IK.

Skövde IK, där Jesper Emanuelsson var tillbaka efter skada medan Henrik Thegel saknades på grund av skada, släppte in två mål inom loppet av bara 16 sekunder i den första perioden. Gästerna fick två frilägen där de inte gjorde något misstag.

– Det är surt. Vi kommer inte riktigt upp i den nivå som vi brukar göra. Det är alldeles för dåligt i 60 minuter. Det tar för lång tid innan vi kommer i gång och trycker på startknappen, säger SIK-spelaren Axel Abrahamsson.

– Vi hamnar i många svackor. Det har vi gjort i många matcher och det beror delvis på utvisningar men sedan är det även ofokuserat på olika punkter som gör att vi tyvärr inte kan hålla en jämnare nivå. Att släppa in sex mål är alldeles för dåligt, fortsätter Skövdebacken.

Tre av Skövde IK:s fem mål gjordes av backar. Axel Abrahamsson reducerade till 2–3 i mittenperioden. Det var hans första mål på fem år i Billingehov.
Tre av Skövde IK:s fem mål gjordes av backar. Axel Abrahamsson reducerade till 2–3 i mittenperioden. Det var hans första mål på fem år i Billingehov. Foto: Johan Espefält

"Det är frustrerande"

Huddinge ledde med 4–2 efter två spelade perioder men SIK saknade inte lägen att utjämna.

Bland annat fick hemmalaget spela fem mot tre i två minuter utan att lyckas göra mål i slutet på mittenperioden.

– Det är frustrerande. Både powerplay och boxplay har varit ganska dåligt nu i många matcher i rad. Det är där som många matcher avgörs i allettan. Vi har varit med i många matcher i spelet fem mot fem men när det kommer till både boxplay och powerplay så tappar vi, säger Abrahamsson.

Jonas Nyman och Skövde IK förlorade för fjärde matchen i rad och gick miste om viktiga poäng i kampen om en playoff-plats. Nu har SIK två poäng upp till Visby/Roma HK på rätt sida om strecket med tre matcher kvar att spela.
Jonas Nyman och Skövde IK förlorade för fjärde matchen i rad och gick miste om viktiga poäng i kampen om en playoff-plats. Nu har SIK två poäng upp till Visby/Roma HK på rätt sida om strecket med tre matcher kvar att spela. Foto: Johan Espefält

Flera backmål

Tre av Skövdes fem mål i matchen gjordes för övrigt av backar. Anton Brandhammar, Adam Tilander – som fick kliva av skadad i den tredje perioden – samt just Abrahamsson kom med i målprotokollet. Abrahamsson reducerade till 2–3.

– Det var roligt. Det var en puck som spelades in framför mål men som studsade ut till mig ganska bra på bladet. Jag tog emot den snabbt och sköt direkt. Det var bra skymning framför målet. Det var första målet i Billingehov på fem år för mig. Det var skönt för egen del att få sätta dit pucken, säger han.

Skövde IK reducerade på slutet men lyckades inte få till något kvitteringsmål.
Skövde IK reducerade på slutet men lyckades inte få till något kvitteringsmål. Foto: Johan Espefält

Tung start på tredje perioden

SIK fick sämsta möjliga start på den tredje perioden med ett baklängesmål redan efter 16 sekunder men SIK hade inte gett upp och skakade liv i matchen flera gånger när den såg ut att vara avgjord. Alexander Henriksson reducerade till 5–6 när 21 sekunder återstod.

Skövde IK föll knappt mot Huddinge IK

Sedan tog SIK ut målvakten Viktor Andersson och lyckades komma in i offensiv zon men då fick man inte till något avslut.

– Det var en ojämn prestation byte för byte vilket gör att vi inte får någon rytm i det. Vi ger det chansen men är stundtals för ofokuserade vilket gör att de får vända på oss. Vi gör fem mål på hemmaplan vilket är klart godkänt. Killarna kämpar hela vägen och visar en bra attityd men det brister i våra beslut ute på isen. Vi behöver bli noggrannare, säger SIK-tränaren Johan Hellström.

– De gör två mål i powerplay och vi gör inget. Det är inget snack om saken om att det blir avgörande, fortsätter han.

Artikeltaggar

Allettan södraIshockeyJohan HellströmSkövde IK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare