Stå upp för era barn!

Insändare
PUBLICERAD:
Stå upp för era barn och kräv er rätt, alla ska ha en skola och en barnomsorg som följer de lagkrav som finns, menar insändarskribenten.
Foto: Gorm, Kallestad
Att arbeta inom skola och barnomsorg i Skövde, innebär utbrändhet och sjukskrivning för alltfler medarbetare. Vi ser våra kollegor en efter en tvingade att gå hem, då bördan ökar allt mer för varje dag. Vi orkar inte utföra ett gott jobb längre, de som drabbas förutom alla pedagoger, är våra barn.

När de legitimerade pedagogerna blir sjuka, måste ändå undervisning och omsorg bedrivas. Då läggs detta ut på de som fortfarande orkar, de som kämpar i motvind, som inte hinner ta sin rast och springer mellan olika barngrupper, för att verksamheten ska kunna bedrivas. Ideligen nya scheman, för att täcka upp för dem som är sjuka eller har sagt upp sig. Som en snöboll som rullas i kramsnö, i allt snabbare takt blir den större och större, till slut är den så stor att den är ostoppbar.

Det ska sparas in på barnen och de anställda, till vilket pris, vilka ska utföra denna verksamhet då ingen orkar längre? Vilken besparing blir det när kostnader för sjukskrivna ständigt blir högre och nya medarbetare allt oftare ska anställas? Alla vi vet att det kostar vår hälsa, både psykiskt och fysiskt vilket inte verkar bekymra vår arbetsgivare det minsta, det finns ju fler människor att tillgå. Finns det verkligen utbildade pedagoger i tillräcklig mängd eller ska vi lägga ut undervisning och omsorg på andra yrkesgrupper?

Då vår arbetsgivare inte lyssnar på oss i verksamheterna, står vårt hopp till er föräldrar. Ni vet att era barn behöver en bra skola som inkluderar alla barn, samt en trygg barnomsorg, vilket vi tyvärr inte kan garantera längre, hur mycket vi än sliter och försöker, så är vi bara människor. Stå upp för era barn och kräv er rätt, alla ska ha en skola och en barnomsorg som följer de lagkrav som finns, ni måste föra barnens talan idag. Vi är tyvärr många som inte orkar längre.

Legitimerad pedagog

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.