Visar sitt stöd med ljusmanifestation

Nyheter
PUBLICERAD:
Den 15 februari är det internationella barncancerdagen och då arrangeras det en ljusmanifestation vid Hertig Johans Torg.
Foto: Stig Dahlstrand
Den 15 februari är det internationella barncancerdagen. Team Rynkeby Skaraborg och Barncancerfonden Västra Skaraborgsgruppen arrangerar då tillsammans en ljusmanifestation.

För att visa sitt stöd till barn och familjer som drabbats av barncancer väljer Team Rynkeby Skaraborg och Barncancerfonden Västra Skaraborgsgruppen tillsammans att arrangera en ljusmanifestation under den internationella barncancerdagen.

Det finns många anledningar till varför organisationerna väljer att göra manifestationen. Det finns personer i organisationerna som är direkt drabbade med barn som är eller har varit sjuka, personer har mist egna barn och är släkting eller vän till drabbade familjer. Men det finns även personer som "bara" känner starkt för de barn och familjer som drabbas.

– En ljusmanifestation är en fin aktivitet att samlas kring och samtidigt göra gott för de drabbade, säger organisationerna.

Den 15 februari kommer organisationerna första att samlas vid Arena Skövde och sedan går man ett fackeltåg till Hertig Johans Torg där ljusmanifestationen sedan sker.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.