Franskt topplag till Annliz Cup

Handboll
PUBLICERAD:
Den danska stjärnan Lotte Grigel spelar för Nantes som lämnat klartecken för spel i Annliz Cup i augusti.
Foto: Jean-Francois, Monier
Skövde HF fortsätter att presentera lag till försäsongsturneringen Annliz Cup 18-23 augusti. Köpenhamn och CS Gloria från Rumänien är klara sedan tidigare. Nästa lag att presenteras är Nantes från Frankrike.

Ett topplag som just nu ligger trea i den franska ligan bakom Brest och Metz. Ett starkt lag som innehåller landslagsspelare från såväl Frankrike, Spanien, Polen som Danmark. Lotte Grigel och Stine Bodhult är danska landslagsspelare.

Grigel är spelmotor och står bokförd 110 landskamper för Danmark. Hon har vunnit ligaguld i Ryssland.

Camille Ayglon har spelat tre OS för Frankrike och vunnit flera stor mästerskapsmedaljer och har spelat drygt 250 landskamper.

Listan kan göras längre, men det är helt klart ett mycket meriterat lag som kommer till Skövde HF.s turnering.

Klubben skriver på turneringens hemsida att det är sju lag klara så det lär komma fler presentationer framöver.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.