Öppnade eld på vattenpipebarer – nio döda

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Polis har spärrat av ett område kring ett vattenpipkafé i Hanau efter en skottlossning då flera personer uppges ha dödats.
Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters/TT
Minst nio personer har dödats sedan skott avlossats mot gäster på två vattenpipebarer i den tyska staden Hanau. En misstänkt gärningsman har hittats död tillsammans med ytterligare en person.

Den första skjutningen inträffade vid 22-tiden i onsdags kväll på ett shisha-kafé, där gästerna kan röka vattenpipa, i centrala Hanau. Åtta–nio skott ska ha avlossats, enligt ögonvittnen som citeras av Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Kort därefter inträffade nästa skjutning, nu i stadsdelen Kesselstadt och även där i en shishabar.

Offren är människor som vi har känt i flera år, säger barchefens son till nyhetsbyrån DPA. Enligt honom fanns två anställda bland offren.

Vi är alla chockade.

Nio personer dog i de båda skjutningarna och flera skadades.

Vittnesuppgifter om en flyende bil ledde polisen till en adress i Kesselstadt som snabbt spärrades av. Där inne hittades ytterligare två döda, en av dem är enligt polisen med största sannolikhet den misstänkte gärningsmannen. Polisen skriver i ett pressmeddelande att det inte finns något som tyder på att det funnits fler gärningsmän.

Hanau ligger cirka två mil öster om Frankfurt och har omkring 100 000 invånare.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.