Hoppa till huvudinnehållet

Billingens Golfklubb får stöd ifrån Arvsfonden

Publicerad:
Det händer saker hos Billingens GK. Nu får Lerdalaklubben stöd med drygt 2,3 miljoner kronor ifrån Allmänna arvsfonden för en ny- och ombyggnation. Foto: Johan Espefält

Billingens Golfklubb i Lerdala får stöd med drygt 2,3 miljoner kronor ifrån Allmänna arvsfonden för en ny- och ombyggnation.

Syftet med projektet är att utveckla och förbättra golfverksamheten för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning genom att bygga en footgolfbana samt en konstgräsbelagd äventyrsbana.

Tillgänglighetsanpassningar ska även göras på delar av 18-hålsbanan, i klubbhus och på parkering.

Den nya verksamheten består bland annat av ledarledd golf för personer som har drabbats av stroke eller har andra funktionsnedsättningar, även av åldersrelaterad karaktär.

Klubben ska även erbjuda generationsöverskridande golfträning för barn och unga med far- och morföräldrar. Footgolf och äventyrsbanan kommer att vara öppen för kostnadsfritt spontanspel för målgrupperna.

Prova-på-tillfällen kommer att arrangeras i samarbete med pensionärsorganisationer och grundskolan på orten.

Artikeltaggar

Billingens GKGolf

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.