Hoppa till huvudinnehållet

Cecilia Kallin är tillbaka med ny singel

Publicerad:
Cecilia Kallin släpper ny musik.
Cecilia Kallin släpper ny musik. Foto: Caroline Korenado

Cecilia Kallin är tillbaka med ny musik. Hennes senaste låt "Play Pretend" har över en miljon spelningar på Spotify och nu släpper hon ny musik i form av den glada 90-tals inspirerade låten "Heaven".

Cecilia Kallin slog igenom med dunder och brak tillsammans med gruppen Timoteij och efter gruppens splittring har hon sedan 2018 släppt egen musik som soloartist. Hennes senaste låt ”Play Pretend” släpptes för lite mer än ett år sedan och har idag över 1,2 miljoner spelningar på Spotify.

– Den gick väldigt bra och får fortfarande ungefär 30 000 spelningar varje månad, säger Cecilia Kallin.

Efter lite mer än ett år utan låtsläpp är hon nu tillbaka med sin nya singel ”Heaven”.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka med en ny låt. Det är en pop-låt som för tankarna tillbaka till några av 90-talets bästa låtar. Den har ett naturligt sound med en skön känsla.

Musikvideo i Paris

En vecka efter releasen släpps även en musikvideo till låten, en video som är inspelad i Paris.

– Det var i september som jag spelade in videon tillsammans med Caroline Korenado som är en väldigt duktig fotograf. Jag kommer även att flytta dit till våren och bo i en spännande byggnad, ett gammalt kloster. Där finns det väldigt fina lokaler, olika replokaler och det bor även andra musiker i byggnaden så där ska det nog inte vara några problem att hitta inspiration till mitt låtskrivande, säger Kallin.

Fler låtar på gång

Cecilia har skrivit sin senaste singel tillsammans med Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias. Trion har redan nu fler låtar på gång och det lär inte dröja ytterligare ett år innan nästa låtsläpp.

– Vi fungerar väldigt bra ihop och samarbetar som ett team. Vi har redan nu ett gäng låtar skrivna och jag hoppas kunna släppa en EP inom ett år.

Artikeltaggar

MusikSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.