Ny barnbok av Johanna - nu om vinteräventyr på Örlen

Publicerad:
En härlig vinterbild på Johanna och hennes barn. Kanske hinner det bli vinter även i år? Foto: Privat

"En dag på isen" är en ny barnbok av Johanna Broo Asplund som bor i Tibro och arbetar i Karlsborg.

– Jag hoppas kunna inspirera andra till ett aktivt liv med närhet till natur och djur, säger Johanna, som både är författare och illustratör till barnböckerna "Fisketuren" (2019) och "En dag på isen" (2020).

Nu finns den andra barnboken om Johanna ute och denna gången får läsarna följa med Johanna på ett vinteräventyr på sjön Örlen.

"Örlen är en fantastiskt fin sjö som är värd mer uppmärksamhet" säger Johanna.
"Örlen är en fantastiskt fin sjö som är värd mer uppmärksamhet" säger Johanna. Foto: Privat

– Det känns kul att lyfta en lokal plats. Örlen är en fantastiskt fin sjö som är värd mer uppmärksamhet. En fin sjö för fiske, bad, vattenaktiviteter och inte minst på vintern då det ofta blir fin is för skridskor och spark.

I bokhandeln

Boken finns att köpa online eller i bokhandeln och det handlar om en bok för små äventyrare som uppmuntrar till vinteraktiviteter och ger kunskap om hur man beter sig på isen.

Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli heter det som bekant. Far och son på fisketur en skön sommardag.
Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli heter det som bekant. Far och son på fisketur en skön sommardag. Foto: Privat

Man får följa med Johanna och hennes familj på ett vinteräventyr på sjön Örlen och på Instagram och Facebook kan man följa Johannas äventyr.

– Alla platser och personer i boken finns på riktigt, avslöjar Johanna.

Alltid fiskat

Johanna berättar att så länge hon kan minnas har hon med sin familj fiskat i alla dess former.

– Vi har metat, kastat med kastspö, uttrat från båt, fiskat med nät, fiskat kräftor från land och båt och på vintern pimplat.

Johanna illustrerar själv sina böcker.
Johanna illustrerar själv sina böcker. Foto: Privat

– Jag hoppas att kunna föra detta vidare och göra det lika självklart för dagens barn och skapa en förståelse för djur och natur. Friluftslivet har varit en självklarhet i vår uppväxt och något vi värderar högt även i vuxen ålder.

Johanna som är 31 år är till vardags kommunikatör och destinationsutvecklare vid Karlsborg Turism.

Det är spännande att vänta  på napp.
Det är spännande att vänta på napp. Foto: Privat

I Tibro bor hon i villa tillsammans med maken Andreas, sönerna Vilgot 3 år, Oscar 1 år och hunden Leo och på fritiden är hon Skogsknytteledare i Tibro via Friluftsfrämjandet Karlsborg.

Artikeltaggar

BarnböckerJohanna Broo AsplundLitteraturNyheterÖrlenTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare