• idag
  21 sep
  19°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  22 sep
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  23 sep
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  24 sep
  17°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  25 sep
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   3.8 mm

Föreläsning om att motverka grooming

Nyheter
PUBLICERAD:
Ulrika Rogland är den som föreläser.
Foto: Pressbild
Grooming är när vuxna tar kontakt med barn på internet med syftet att utnyttja dem sexuellt. Stiftelsen Aktiv skola kommer att hålla en föreläsning om hur man kan skydda sina barn mot detta.

Föreläsningen riktar sig till vuxna. Främst till föräldrar och skolpersonal. Den hålls torsdagen den 19 mars i hörsal A på Gymnasium Skövde Västerhöjd och den som föreläser är Ulrika Rogland, advokat och författare.

Föreläsningen handlar om hur man som vuxen kan förebygga, informera och hjälpa. Grooming är ett växande problem och stiftelsen Aktiv skola vill därför sprida kunskap om det som händer på internet och hur man kan skydda sig mot det.

"För att kunna prata om grooming och hur man kan skydda sig är det viktigt att alla föräldrar och vuxna som arbetar med barn tar ansvar för att sätta sig in i komplexiteten kring brotten. Det finns vissa saker som man kan vara extra observant på för att så tidigt som möjligt upptäcka att det rör sig om grooming, och det är nödvändigt att prata med sina barn och elever om hur de bör tänka", skriver man i ett pressmeddelande.

Föreläsningen är kostnadsfri att lyssna på eftersom näringslivet har varit med och stöttat ekonomiskt. Åhörarna kommer också att få en handbok om grooming.

Föreläsningen är en av tre som hålls i vår. Den 16 april hålls den i Växjö och den 18 maj i Helsingborg. Totalt har Ulrika Rogland föreläst om ämnet på 25 olika orter sedan hösten 2018.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.