Naturum Hornborgasjön öppnar för säsongen

Publicerad:
Utsikt från Naturum Hornborgasjön Foto: Länsstyrelsen i Västra Götaland

Naturum Hornborgasjön är ett populärt besöksmål under sommarhalvåret. Söndagen den 15:e mars öppnar man upp portarna för säsongen och har även boksläpp, föredrag och utställning.

Vid Hornborgasjön finns Naturum. Det är ett museum där man kan lära sig mer om naturen och historia runt Hornborgasjön.

Söndagen den 15:e mars öppnar Naturum för säsongen.

- Det här är startskottet för våren. Nu börjar vårfåglarna samlas och besökarna likaså. Vårkänslorna stiger verkligen, säger Sofie Stålhand, föreståndare på naturum Hornborgasjön i ett pressmeddelande.

Flera aktiviteter

Vid öppningen kommer det att vara boksläpp av den lokala konstnären Lasse Holgersson och hans nya barnbok "Ture Trana".

Lokala profiler som fotografen och författaren Torbjörn Skogedahl kommer att hålla föredrag där han kommer att visa bilder och berätta om möten med däggdjur och fåglar.

Det kommer även att vara premiär för en ny utställning av Broddetorpsskolan. Det är utställningen "Naturens förvandlingar" som skildrar hur en fjärils liv ser ut.

- Det känns härligt att vara igång. Vi har väntat och planerat sedan i höstas och ser nu verkligen fram emot att välkomna alla besökare, fortsätter Sofie Stålhand.

Artikeltaggar

HornborgasjönMiljöNyheter

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare