Hoppa till huvudinnehållet

Oron för corona slår olika mot hotell och resebolag

Publicerad:
Anna Johansson, säljchef på Ticket i Skövde, märker av oron för corona bland resenärer.
Anna Johansson, säljchef på Ticket i Skövde, märker av oron för corona bland resenärer. Foto: Anna Warner

Hos Ticket i Skövde märks oron för corona, medan det är lugnare hos Forellenresor. Scandic Billingen har inte fått några avbokningar och på Billingehus anser man att det är för tidigt att uttala sig om effekterna.

I flera länder undviker man nu stora konferenser och många resenärer, särskilt till drabbade länder, vill avboka eller omboka sina resor.

Minskar 20 procent

På Ticket i Skövde märker man av oron för corona och att resenärer avstår från att resa. Det gäller särskilt resor till Italien och Asien, men även Kanarieöarna eftersom besökare satt i karantän på ett hotell på Teneriffa.

– Men vi märker det på resor även till andra ställen, såsom Grekland, London och Paris, säger Anna Johansson, säljchef på Ticket i Skövde.

Totalt noterar Ticket en minskning med 20 procent jämfört med samma tid förra året. Det gäller avresor under den närmaste månaden.

Ändrat policy

Anna Johansson berättar att rese- och flygbolag har ändrat sin policy när det gäller bland annat ombokningar. Den som bokar en resa nu kan även få en extra försäkring gällande avbeställningsskydd.

– Men en del av dem som avbokar sina resor nu får inte tillbaka pengarna.

Bengt Ohlsson, produktionsansvarig på Forellenresor, och Katarina Blomquist, hotelldirektör på Scandic Billingen.
Bengt Ohlsson, produktionsansvarig på Forellenresor, och Katarina Blomquist, hotelldirektör på Scandic Billingen. Foto: Anna Warner

Bengt Ohlsson, produktionsansvarig på Forellenresor, har fått mindre respons än han trodde.

– Totalt har tio personer bokat av, och jag märker att fler vill avvakta med att boka. Vi har ingen resa till Italien i vår, men vi ska bland annat åka till Holland. Vi har en resa till Italien i höst och jag tror att resenärerna kommer.

Ska vara vakna

Scandic Billingen har inte sett några effekter, och man har inte fått några avbokningar av konferenser.

– Jag tror att det mer gäller de stora kongresserna i storstäderna, som har fler internationella besökare. Vi har gäster främst från Skövde och närområdet, och även Stockholm och Göteborg. Men självklart ska vi vara vakna, säger Katarina Blomquist, hotelldirektör.

Ger effekt

På hotell Billingehus hänvisar man till Erlend Ellingsen, kommunikationsdirektör för Flying elephant, koncernen där Billingehus ingår.

– Det är för tidigt att säga något om effekten av coronaviruset, men det kommer otvivelaktigt att ge en effekt på omsättningen. Hur stor vet vi inte nu.

Artikeltaggar

BillingehusCoronavirusetNyheterScandic BillingenSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.