Inga politiska möten på andra orter

Nyheter | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Kommunalrådet Ulrica Johansson (C) säger att de har reserestriktioner och åker inte på några möten utanför kommunen.
Foto: Anneli Malm
Inga möten på andra orter för kommunens politiker för att minimera risken att smittas av coronavirus. För övrigt gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och deras arbete över hur det utvecklar sig. Vi har reserestriktioner så möten som inte är inom kommunen ställer vi in nu. Jag skulle ha varit på Trästads årsmöte i Sunne idag och i morgon, det har jag avbokat, säger kommunalrådet Ulrica Johansson (C).

"Behålla lugnet"

I veckan har servicenämnden och socialnämnden ställt in sina möten men enligt Ulrica Johansson finns inga planer i dagsläget på att ställa in kommunstyrelsen arbetsutskott eller kommunstyrelsens möte.

– Vi försöker att inte mötas för mycket och att tänka sig för att inte sprida smitta. Känner man sig sjuk ska man hålla sig hemma så att det alltid är någon som håller sig på benen. Samtidigt ska vi fortfarande behålla ett lugn och ha verksamheten igång. Man ska klokskap i det här och respekt, säger hon och tillägger:

– Som ordförande i arbetsgivarutskottet får jag hela tiden information om vad som händer. Vi har duktiga tjänstemän som följer utvecklingen hela tiden. De ser över nämnder och styrelser vad man kan göra på distans och vilka vi måste genomföra nu. Vi får även veta vad vi bör göra, vad vi kan hjälpa till med och vad vi ska tänka på.

Med allvar och respekt

Den 30 mars är det kommunfullmäktige men om det ska genomföras eller inte har Ulrica Johansson ännu inte fått något besked om.

– Sen vet vi inte vad som händer i morgon. Men jag är trygg med hur man sköter situationen i kommunen. Man tar allt på yttersta allvar och med full respekt men ändå organiserat och strukturerat.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.