Ställ din fråga om corona - smittskyddsläkare Nolskog svarar

Nyheter | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Ställ din fråga till smittskyddsläkaren Peter Nolskog. Maila din fråga till fraga@nlt.se
Kan jag gå på fest på fredag? Är mitt barn tillräckligt friskt för förskolan? Ska vi ställa in bröllopet? Hur ska jag veta om jag sjuk? Nu svarar smittskyddsläkare Peter Nolskog på dina frågor.

SLA följer noga hur coronaviruset påverkar oss lokalt på våra orter Skövde, Tibro, Karlsborg, Hjo och Falköping men också i Sverige i stort. Skolor har stängts, arrangemang ställs in, företag får det tuffare och människor är oroliga. Vi märker ett stort intresse för information från våra läsare.

Vi märker också att ni har många frågor och då främst om hur viruset smittar, hur det känns att vara sjuk och hur man ska agera i sociala kontakter.

Ibland kan det vara så enkelt att man undrar om man kan gå ut med kollegorna och äta lunch som vanligt. Vi är alla påverkade i stort och smått.

Tillsammans med Peter Nolskog, biträdande smittskyddsläkare på Skaraborgs sjukhus väljer vi nu att låta er få ställa frågor om viruset.

– Det finns mycket oro och okunskap. Då är information och svar på frågor oerhört viktigt, säger Peter Nolskog.

Så har du något du funderat mycket på eller kanske är orolig för, tryck här för att maila din fråga till oss under onsdagen. Skriv gärna ditt namn och vart du bor.

– Jag ska försöka besvara så många frågor jag bara kan, lovar Peter Nolskog.

Svaren hittar du sen här på sla.se eller i fredagstidningen.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.