Centrumhandeln satsar på gratis hemkörning av varor och mat

Nyheter
PUBLICERAD:
Victoria Ledhagen på Bellas blommor är en av centrumbutikerna som erbjuder fri hemkörning.
Foto: Roland Svensson
Rädslan för att bli smittad av coronavirus - eller att själv smitta andra, gör att många människor håller sig borta från butiker och restauranger. Nu satsar ett antal företag i centrum på gratis hemkörning av bland annat blommor, kläder och take away-mat.

Bellas blommor är en av affärerna i centrum som märker av att det rör sig betydligt färre människor ute. Orsaken är givetvis att många är rädda för att smittade av coronavirus, eller att man blivit satt i karantän i hemmet.

Ett flertal anställda tvingas dessutom att arbeta hemifrån när företag vill försäkra sig om att flera personer på en arbetsplats inte ska bli sjuka samtidigt.

– Vi vill hjälpa till med att erbjuda våra produkter för de som inte kan eller vill handla i butiken, säger Victoria Ledhagen som arbetar på Bellas blommor. Vi har fått kunder i alla åldrar som köper buketter, heminredning och uteblommor och som vi kör hem gratis.

Sanna Dahl som driver klädbutiken Styled by me var tidigt ute med att erbjuda gratis hemkörning åt kunder som inte vill besöka den fysiska butiken i tider av coronaoro.

– Vi måste göra allt vi kan i dessa tider. Det är märkbart mindre kunder ute men för butikerna gäller det att pengarna kommer in, räkningarna för varorna vi köpt in slutar ju inte komma, säger Sanna Dahl.

– Nu handlar det verkligen om överlevnad för flera affärer och som företagare måste man vara flexibel mot kunderna, säger hon.

Qendrim Gashi på Brooklyn burger packar ned mat i värmeväskan som ska köras hem till en kund.
Foto: Roland Svensson

Brooklyn Burger är en av krogarna i centrum som satsar på hemkörning av take away-mat. Väskor som varmhåller maten har köpts in och vid lunchtid får Georges Hanna ta emot telefonbeställningar som sedan körs hem till kunden.

– Vi har fått tillfälligt parkeringstillstånd av kommunen så vi kan ha våra bilar utanför restaurangen för att köra ut mat, säger Hanna.

Eurosko erbjuder också fri hemkörning av skor, men enligt butikens Ann-Liz Almgren handlar de allra flesta i butiken.

– Många kunder säger att de inte förstår den hysteri som är nu. Man ska använda sunt förnuft och tvätta händerna, säger hon.

Anna Kellett på Styled by me packar kläder som körs hem gratis.
Foto: Roland Svensson
Ann-Liz Almgren på Eurosko har mestadels kunder som handlar i butiken, men erbjuder även hemkörning.
Foto: Roland Svensson
Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.