Säljstarten för Majblomman skjuts upp

Nyheter
PUBLICERAD:
Försäljningen av Majblomman 2020 skjuts upp till efter sommaren.
Foto: Majblommans Riksförbund
Försäljningen av Majblomman inleds vanligtvis i slutet av april varje år. Men på grund av coronaviruset flyttas nu försäljningen till efter sommaren.

Coronavirusets framfart påverkar större delar av samhället. Evenemang och olika tillställningar ställs in. Nu står det klart att försäljningen av Majblomman som är en årlig tradition skjuts upp.

– Vi vill inte att barnen ska smittas när de går runt och säljer sina blommor. Man går från hus till hus och vid vissa fall till centralstationer och liknande, det vill vi undvika under dessa tider, säger Majblommeföreningen Skövdes ordförande Margareta Nilsson.

Datum ej fastställt

När försäljningen istället kommer att genomföras är inte helt fastställt.

– Det kommer att ske efter sommaren. Något exakt datum finns ännu inte beslutat men det kommer i sådana fall ske i september eller oktober som tidigast.

Vad tycker du om beslutet?

– Under dessa omständigheter är det självklart nödvändigt men samtidigt väldigt tråkigt. Vi har mobiliserat oss och redan varit ute i flera klasser och peppat eleverna. Det känns som ett platt fall. Det är många ungdomar som har varit taggade och vill ut och sälja men nu blir det inte av.

Arbetet fortsätter

Arbetet med att motverka barnfattigdomen i Sverige fortsätter med oförändrad kraft meddelar Majblommans Riksförbund.

– Det är ett drastiskt beslut att flytta fram barnens försäljning av majblommor men det är det enda alternativet i denna situation. Nu ber vi alla som kan att bidra till Majblommans verksamhet på andra sätt. Det är jätteviktigt att Majblomman kan dela ut ekonomiskt stöd till barn inför sommaren. Behoven är som störst just då, säger Majblommans generalsekreterare Tove Lindahl Greve i ett pressmeddelande.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.