Hoppa till huvudinnehållet

Förslag på farthinder Allégatan får nobben

Publicerad:
Reporter Anita Enocksson
Anita Enocksson
anita.enocksson@sla.se
Byggnads och trafiknämnden tycker inte att det ska vara något farthinder här.
Byggnads och trafiknämnden tycker inte att det ska vara något farthinder här. Foto: Anita Enocksson

Byggnads- och trafiknämnden rekommenderar kommunstyrelsen och fullmäktige att avslå ett medborgarförslag om att sätta upp farthinder på Allégatan.

Kommunfullmäktige har för sin beredning av medborgarförslaget skickat det till bland annat byggnads- och trafiknämnden för yttrande.

Byggnads- och trafiknämnden baserar sitt beslutsförslag på en tjänsteskrivelse från samhällsbyggnad upprättad i februari, en trafikmätning samt en statistikrapport av olyckor från ett vägtransportsystem som heter Strada.

Av medborgarförslaget om att det bör sättas upp någon form av fartsänkande hinder på Allégatan framgår det att man tycker att bilisterna kör för fort på gatan med tanke på att det finns villabebyggelse och en förskola i området.

Artikeltaggar

NyheterTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.