Två får träffas i taget i Tyskland

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Vid Checkpoint Charlie i centrala Berlin var det tomt på folk på lördagen.
Foto: Christophe Gateau/DPA via AP/TT
Det blir förbjudet för fler än två personer att träffas i det offentliga i Tyskland, med anledning av smittspridningen.

Coronaviruset sprids i en oroande fart och medborgarna måste minimera all kontakt, säger förbundskansler Angela Merkel vid en presskonferens. Man bör hålla sig på minst en och en halv meters avstånd från andra människor, tillägger hon.

Den strikta åtgärden gäller alla samlingar utanför hemmen. Alla restauranger, frisörer och andra verksamheter där människor vanligen samlas kommer att tvingas hålla stängt. Det kommer dock fortsatt vara tillåtet att beställa hem mat.

Angela Merkel kom överens om nya påbud vid ett telefonmöte med alla förbundsländernas ministerpresidenter. De kommer att gälla i åtminstone två veckors tid.

En polisbil håller koll på att inga människor samlas på Marienplatz i München, på lördagen.
Foto: Matthias Schrader/AP/TT
Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.