Personalgåva ska stärka det lokala näringslivet

Politik | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
All kommunpersonal ska få en gåva på 300 kronor som uppskattning och samtidigt stärka det lokala näringslivet berättar kommundirektör Tomas Fellbrandt och kommunalråden Ulrica Johansson (C) och Katarina Jonsson (M).
Foto: Anneli Malm
Skövde kommun ska ge alla anställda en gåva på 300 kronor. En gåva som samtidigt ska stärka det lokala näringslivet.

- Vi vill visa vår uppskattning för personalens insatser som är extraordinära i alla våra verksamheter, säger kommunalrådet Katarina Jonsson (M).

– Vi vill verkligen visa på att vi ser att det är en tung belastning, säger kommunalrådet Ulrica Johansson (C).

Kommunstyrelsens arbetsutskott är enig och har gett kommundirektör Tomas Fellbrandt i uppdrag att ta fram underlag för en gåva till kommunens alla anställda.

Handla lokalt

De 300 kronorna ska användas till att handla lokalt både i affärerna och restaurangerna i Skövde för att stärka dem i det tuffa läget som råder.

– Med vår uppskattning till personalen vill vi också stärka det lokala näringslivet och möta den verklighet som de och vi befinner oss i just nu, säger Katarina Jonsson.

Ske skyndsamt

Det handlar om runt 5 000 kommunanställda som inom kort kommer att få gåvan. Exakt hur det ska verkställas är ännu inte klart mer än att det ska ske skyndsamt. Gåvan ska också användas inom en snar framtid då det är nu som det lokala näringslivet behöver stöd.

Totalt kan det handla om cirka 1,5 miljoner kronor som ska tas ur kommunstyrelsens utvecklingsmedel.

– Vi kommer, över tid, troligen fortsätta ta steg för att stärka det lokala näringslivet. De behöver all hjälp de kan få. När det blir normalt igen vill vi att de finns där. Vi måste hjälpas åt så de finns kvar.

Följa råden

Kommunledningen uppmanar även alla att följa myndigheternas råd för att förhindra smittspridning och att hjälpas åt. Via Volontärtorget kan personer som tillhör riskgrupperna få hjälp med att bland annat handla.

– Se till att ta vara på de utsträckta händerna som finns och följ rekommendationerna.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.