• idag
  8 apr
  13°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Skövde har stängts ner för tidigt!

Insändare
PUBLICERAD:
Nu dras varenda småföretagare med likviditetsproblem på grund av att helt friska människor har hållit sig hemma, slutat handla och äta ute och ställt in jobb och möten, menar insändarskribenten.
Foto: Roland Svensson
Nu finns det ingen återvändo kanske, eftersom coronasmittan lär smälla till snart även här. Men utifrån färska rapporter som påvisar att vi har snudd på obefintlig allmänspridning i Skaraborg (24/3) så kan jag inte vara annat än väldigt ledsen för att den här staden ”stängts ner” så tidigt och att många företag förlorat två veckors omsättning precis innan månadsskiftet.

Nu dras varenda småföretagare med likviditetsproblem på grund av att helt friska människor har hållit sig hemma, slutat handla och äta ute och ställt in jobb och möten. Det hade sannolikt inte varit några bekymmer för allmänheten att hålla igång staden som vanligt fram till nu - förutsatt att riskgrupperna, folk med symptom och dom som besökt riskområden satt sig själva i karantän. I stället har vi förlorat två veckors omsättning redan innan krisen kommit till oss.

Ändå finns det högljudda röster som kallar oss företagare för själviska kapitalister just nu. Men vi vill bara överleva.

Jag undrar hur det blir när pandemin slår till på allvar här? Många går på knä, redan innan.

Sverige är glesbefolkat och borde vara bättre på att informera om läget i respektive regioner och begränsa trafiken till riskområden - så att samhällets reaktion kan bli något mer balanserad, lokalt sett.

En replik också till signaturen ”Människa och kund” (SLA 24/3). Med all respekt, men har du verkligen inblick i hur dialogen mellan hyresvärdar och hyresgäster ser ut i staden, just nu? Samhället måste och kommer givetvis att dela på den här bördan. Den insikten har även lokala fastighetsägare som givetvis bryr sig om och värnar om just Skövde. Tänkbart är att det är betydligt svårare att förhandla om hyran med exempelvis holländarna som äger Elins Esplanad. Men det vet jag inget om.

Sorgsen näringslivsaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.