• idag
  8 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

DM-fotbollen avslutas direkt

Fotboll
PUBLICERAD:
Skultorps IF och Ulvåkers IF möttes i DM på Södermalms IP. Amanda Johansson (Skultorp) och Clara Gustavsson (Ulvåker) i en duell i en tävling som avslutas.
Foto: Johan Espefält
Västergötlands Fotbollförbund har beslutat att avsluta årets DM-spel med omedelbar verkan. Detta gäller damer, herrar, F 19, P19, F 16 och P 16. Beslutet betyder också att tävlingen inte kommer att återupptas.

VFF:s ordförande Magnus Gunnarsson säger på förbundets hemsida:

– Vår distriktsstyrelse och tävlingskommitté har behandlat den lokala anpassningen utifrån de rekommendationer som Svenska Fotbollförbundet utfärdat. All verksamhet diskuteras och beslut fattas efterhand. Det första beslutet är att allt DM-spel avslutas från och med den 26 mars.

Det var meningen att det skulle ha spelats DM-matcher till helgen och även i nästa vecka när turneringen har kommit till utslagsmatcher efter avslutat gruppspel, men nu blir det bara för berörda klubbar att boka av planerna och förbundet kommer att meddela berörda domare.

När det gäller tävlingsfotbollen kommer förbundet att ta beslut senast på fredag.

Det gäller när seriespelet kan starta och här uppmanas distriktsförbunden följa Svenska Fotbollförbundets rekommendationer. Förbundsserierna herrar division 2 och 3 samt damer division 1 skall enligt plan starta i mitten av juni och årets seriespel kommer att genomföras enrondigt.

Vad beträffar division 1 herrar är målet att den serien skall starta den 21 maj, men allt är just nu mycket osäkert och hänger helt på hur den pågående coronapandemin utvecklas.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.