• idag
  20 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  -0°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Jättepussel att flytta föreställningar

Nöje/Kultur | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Sissela Kyles föreställning på stadsteatern i Skövde har flyttats.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Många föreställningar, konserter och evenemang har blivit inställda eller flyttade på grund av coronaviruset. Samtliga föreställningar av Cosi fan tutte i Skövde är inställda och Sissela Kyles slutsålda föreställning är flyttad.

Mozartoperan Cosi fan tutte skulle ha haft premiär på Göteborgsoperans Skövdescen lördagen den 14 mars och därefter visats till den 28 mars. Första budet var att samtliga föreställningar på Göteborgsoperan ställdes in till och med den 25 mars, men nu är datumet ändrat till den 15 april.

Det innebär att även föreställningarna på flera av de orter dit operan skulle ha gått på turné är inställda.

Var slutsåld

På stadsteatern är det många föreställningar och evenemang som har ställts in eller flyttats.

Till exempel är Sissela Kyles slutsålda föreställning, som var planerad till den 27 mars, flyttad till 15 november. Ken Ring skulle ha gästat stadsteatern den 13 mars och han kommer i stället den 19 november.

Andra föreställningar som har fått ett nytt datum är Swedish music wonder - Det bästa från svensk musikindustri, som flyttas från 4 april till 4 september, och Magnus Carlsson - Från Barbados till Gamla stan, som flyttas från 2 april till 10 september.

Samtliga föreställningar av Mozartoperan Cosi fan tutte i Skövde är inställda.
Foto: Roland Svensson/arkiv

Ett jättepussel

– Det här är en konstig situation, men det är det för alla. De artister som skulle ha kommit hit drabbas hårt, säger Öivin Tronstad, scen- och evenemangschef på kulturhuset, och fortsätter:

– Vi har fått boka om hela våren och det har varit ett jättepusslande. Några föreställningar är det fortsatt osäkert kring. Hösten blir ju full till slut, och sedan tidigare hade vi andra föreställningar bokade då. Det är mycket som hänger i luften, men alla som har köpt biljetter kommer att få besked av oss.

Findus kommer inte

Ytterligare föreställningar som berörs är Mora Träsk, som skulle ha gästat kulturhuset nu på lördag. Det blir i stället den 17 maj. Pettson & Findus kommer inte på söndag.

Den 1 april var det tänkt att Anders Berglund, Peter Harryson och Robert Wells skulle ha underhållit publiken med Originalet på turné men den föreställningen är flyttad till 17 september.

Musikalshowen Från Broadway till Duvemåla som skulle ha kommit till stadsteatern den 16 april är flyttad till 21 oktober.

Pianokings flyttar

Bröderna Norberg på turné – Nytt, gammalt och stulet, var bokade till den 28 mars och flyttas fram till ett datum som ännu inte är bestämt.

Pianokings of rock and roll skulle ha gästat den 15 april, och den föreställningen flyttas till våren 2021.

Den 18 april skulle barnföreställningen Bamse & Lova kommit, men den är flyttad till 27 september.

"Allt kommer bli bra"

Den 31 mars skulle Adde Malmberg ha kommit till stadsteatern med sin glesbygdsfars Man får väl ställa upp, men den föreställningen är inställd.

Samma sak med Allt kommer bli bra med Klara Zimmergren som var inplanerad den 3 april.

The Metropolitan opera har ställt in resten av säsongen som slutar i maj.
Foto: Kathy Willens/TT

The Met har stängt

Den 11 april skulle operapubliken egentligen ha sett Tosca, livesänd på Odeon från Metropolitan i New York. Operahuset har dock ställt in resterande del av säsongen.

Söndagsmiddag med Skaraborg big band på Sällskapet den 29 mars flyttas till 31 maj.

Köpta biljetter gäller de nya datumen, och när det gäller eventuellt återköp av biljetter då föreställningar är helt inställda kan man kontakta försäljningsstället.

Bo Kaspers orkester har flyttat sin konsert i Skövde till den 19 september.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Arenakonserter flyttas

Arrangemanget Mångsidiga måndagar, som hålls på stadsbiblioteket, är inställt på måndag. Då skulle journalisten och författaren Marit Kapla kommit dit. Ett nytt datum för föreläsningen är i dagsläget inte klart.

Både Arvingarna och Bo Kaspers orkester hade planerat att komma till Arena Skövde den 27 mars respektive 18 april. De konserterna är flyttade till 11 september respektive 19 september.

Ingen påskmarknad

Fler arrangemang som är inställda är: Garnisonens dag, Sorg & flärd på Knistad herrgård, Populärvetenskapligt café på högskolan, designmarknaden på Commerce och tjejkvällen som skulle ha varit i Skövde centrum. Nya datum kan eventuellt bli aktuella för några av evenemangen.

Även Skaraborgsslöjdarna ställer in sitt evenemang den kommande helgen då de skulle ha haft påskmarknad i Logården i Odensåker.

Garnisonens dag den 4 april är inställd.
Foto: Roland Svensson/arkiv
Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.