Fler kommuner väljer bort påskfjädrarna

Miljö
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Påskfjädrarna försvinner alltmer i kommunerna, enligt Djurens rätt. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT
Nu slopar allt fler kommuner fjädrarna i påskriset för att skona fåglarna, enligt Djurens rätt som undersökt hur många av landets 290 kommuner som är "fjäderfria" till påsk. Det visar sig åtta av tio kommuner slopar påskfjädrarna, och i stället använder annat pynt.

Påskfjädrarna kommer ofta från kalkoner, som enligt Djurens rätt fötts upp för köttproduktion under problematiska former.

"Det är glädjande att fler kommuner bidrar till ett minskat lidande för djuren på det här sättet. Att välja bort fjädrar innebär dessutom inte att påsktraditionen med pyssel och pynt försvinner. I stället för fjädrar från plågade fåglar går det att göra påskpynt djurvänligt med andra material", skriver Camilla Bergvall, förbundsordförande för Djurens Rätt i ett pressmeddelande.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.