Hoppa till huvudinnehållet

Skövde CK ställer in Billingeracet

Publicerad:
Så här såg det ut vid starten av Billingeracet förra året. I år blir det ingen tävling på grund av Coronaviruset.
Så här såg det ut vid starten av Billingeracet förra året. I år blir det ingen tävling på grund av Coronaviruset. Foto: Erica Augustsson

Många tävlingar har ställts in på grund av Coronaviruset och nu sällar sig Skövde CK:s Billingeracet till den skaran.

Billingeracet skulle ha körts den 9 maj, men årets upplaga blir inte av. Med det läge som råder ser inte Skövde CK något annat alternativ än att ställa in sitt långlopp.

"På grund av de nya restriktioner som nu införts för att minska risken för spridning av Corona-viruset så har vi tyvärr tvingats ta beslutet att ställa in Billingeracet 2020", skriver Skövde CK i ett pressmeddelande.

Billingeracet skulle också ha varit den första deltävlingen i Långloppscupen, men nu skjuts premiären i cupen på framtiden.

Skövde CK har undersökt om man kan köra tävlingen senare under säsongen, men så blir inte fallet och nu ställer klubben in siktet på nästa års tävling.

"Vi ser inte någon möjlighet att hitta något nytt datum för att genomföra tävlingen senare i år.", fortsätter Skövde CK i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

BillingeracetCyklingSkövde CK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.