Naturum och Trandansen stänger

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Trandansen och naturum stänger från och med lördag. Anledningen är spridningen av coronaviruset i landet.
Foto: Jonathan Ström
Trandansen och naturum Hornborgarsjön stänger från och med lördag. Anledningen är spridningen av coronaviruset i samhället.

Både informationscentralen Trandansen och naturum Hornborgarsjön kommer att stängas under en period framåt.

-Många reser till oss under påsken för att se tranorna. Med anledning av de rekommendationer som finns är det inte läge för den typen av resor nu. Vi stänger därför byggnaderna Trandansen och naturum den närmaste tiden, säger Sofie Stålhand, föreståndare för naturum Hornborgasjön i ett pressmeddelande.

Tranorna vid Hornborgarsjön kommer även fortsatt att utfordras då matningen av tranorna främst är ett sätt att undvika skador på jordbruksmark.

Förhoppningen är att naturum Hornborgarsjön ska öppna igen den 14 april. Däremot kommer inte byggnaden Trandansen öppnas mer under våren.

– Trots allt det tråkiga som händer nu så kommer ändå våren och den kan vi njuta av, säger Sofie Stålhand.

Det finns en möjlighet att se tranorna dansa utan att bege sig dit. Tre direktsända webbkameror över området är tillgängliga dygnet runt via hemsidan hornborga.com

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.