Kungsgatan stängs av för vårstädning

Trafik
PUBLICERAD:
Kungsgatan stängs av för gatusopning måndagen den 6 april med start klockan fem på morgonen. Det är även parkeringsförbud på gatan.
Foto: Anneli Malm
Tidigt på måndag morgon stängs Kungsgatan av för gatusopning och parkerade bilar bogseras bort.

Klockan fem på morgonen, den 6 april inleds vårens gatusopning av Kungsgatan. Gatan kommer att stängas av i etapper under dagen medans arbetet pågår. Det är första gången som de stänger av Kungsgatan i samband med vårstädningen.

För en bra arbetsmiljö

– Vi gör det för att vi ska få en bra arbetsmiljö för vår personal som går på gatan. Det är farligt att vara där för det är så trafikerat, säger Ann-Sofie Blomquist, gruppchef på gata, trafik Skövde kommun.

Sandsopningen av gatan inleds vid Pentaporten och fortsätter sedan etappvis upp till Badhusgatan. Arbetet beräknas vara klart vid klockan 16.00.

Gatan kommer att vara avstängd för motorfordon undantaget bussar i linjetrafik, utryckningsfordon och transporter till Hemköps lastintag. Övrig trafik leds om via orange vägvisning.

Är parkeringsförbud

Det är heller inte tillåtet att parkera på Kungsgatan den dagen.

– Det är parkeringsförbud och det sitter skyltar uppe. Klockan fem är vi där med parkeringsvakter och bärgare. De bilar som står där kommer att flyttas en kortare bit men det tillkommer en kostnad för det.

Fler framöver

Gatusopning i centrala Skövde kommer ske måndag till onsdag under påskveckan och under torsdag och fredag veckan efter påsk. De gatorna det gäller är eller kommer att skyltas.

Ett mass-sms

Ett annat nytt grepp från kommunen i samband med årets gatusopning är sms-meddelande om det kommande arbetet.

– Vi har skickat ett mass-sms till alla som har sina telefoner registrerade och som bor inom centrumområdet.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.