• idag
  29 maj
  19°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Volvo Cars förlänger permitteringarna på grund av coronakrisen

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
"Skövdefabriken förlänger korttidspermitteringen för de anställda, då bilfabrikerna har förlängt produktionsstoppet. Det blir ingen produktionsstart tisdagen den 14 april", säger Lena Bergqvist platschef i Skövde, i ett pressmeddelande.
Foto: Roland Svensson
Korttidspermitteringarna för de anställda i Volvo Cars förlängs meddelar bolaget. Det fortsatta produktionsstoppet är en följd av den fortsatt allvarliga situationen och de störningar man ser av coronaviruset. Produktionsstart planeras till den 20 april, men i Skövde kan det bli tidigare.

Till följd av den fortsatt allvarliga situationen och de störningar Volvo Cars ser i leverantörskedjan på grund av coronaviruset har företaget beslutat att revidera tidsplanen för återstarten av fabrikerna i Europa. Detta uppger företaget i ett pressmeddelande på måndagen.

Start 20 april?

Detta innebär att företaget nu planerar för återuppta produktionen den 20 april i de svenska fabriker (tidigare 14 april). För fabrikerna i Skövde och Olofström gäller även fortsatt att man löpande ser över produktionsbehovet och planerar verksamheten därefter.

Produktionsstart dröjer

Detta innebär att företaget fortsätter använda sig av det statliga stödpaketet med arbetstidsförkortning samt att personal på kontoren fortsätter arbeta hemifrån så långt det är möjligt.

- Skövdefabriken förlänger korttidspermitteringen för de anställda, då bilfabrikerna har förlängt produktionsstoppet. Det blir ingen produktionsstart tisdagen den 14 april. Produktionsstarten i Skövdefabriken kan skilja sig från de övriga fabrikerna inom Europa då vi levererar till fabrikerna i Kina. Arbete pågår nu med att fastställa produktionsplanen framåt, säger Lena Bergqvist, platschef i Skövde, i pressmeddelandet.

Tidigare i Skövde?

Till Ekot sade bolaget presstalesperson Stefan Ekström på måndagen att man ser att coronavirusets effekter fortsätter att påverka förutsättningarna för företaget, kunderna och leverantörerna och hela logistikkedjan.

Produktionsstoppet gäller till den 20 april för fabrikerna i Torslanda och belgiska Gent medan det i USA planeras för en återstart den 4 maj. När det gäller fabrikerna i Skövde och Olofström kan produktionen komma igång tidigare eftersom fabrikerna levererar delar till Kina. "Tidsplanen kan skilja sig något åt och vi är redo att starta upp viss verksamhet beroende på behovet från fabrikerna i Kina" sade Elfström till Ekot.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.