Dan Hovskär - ny ordförande för Kristdemokraterna Skaraborg

Politik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Dan Hovskär, Falköping, har utsetts till ny ordförande för Kristdemokraterna Skaraborg. På grund av coronapandemin valde man att inte träffas utan höll istället årsmötet via telefon.

Vid mötet avtackades förste ordförande Maria Bruckshaw, Falköping och andre vice ordförande Maj Ader, Lidköping. Ordförande Morgan Forsberg, Mariestad lämnade sedan över ordförandeskapet till Dan Hovskär, Forsberg tog sedan positionen som förste vice ordförande.

- Sverige ska fungera och vi behöver bygga ett starkare samhälle. Men just nu måste vi göra det viktigaste först, lägg annat åt sidan, i den turbulenta tid vi befinner oss i, säger Dan Hovskär i ett pressmeddelande.

– Vi kristdemokrater vill vara med och visa ledarskap men också sprida värme. När andra stirrar blint på individ och kollektiv fokuserar vi Kristdemokrater mer på de gemenskaper som finns däremellan; en livskamrat, familj, arbetskamrater, vänner, grannar, kyrkor, företag, föreningar och välgörenhetsorganisationer.

Dan Hovskär, Falköping, valdes 2019 till årets kristdemokrat utav partiets riksorganisation och har tidigare varit vice ordförande för KD distriktet Skaraborg, men har under en tid varit borta från presidiet. Andre vice ordförande blev Zimon Brohede, Skara.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.