• idag
  29 maj
  19°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Samhällsspridning av coronavirus i hela regionen

Nyheter
PUBLICERAD:
133 personer har testats positiv för covid -19 i VG-regionen.
Foto: Mikael Fritzon/TT
På onsdagen har antalet inneliggande patienter med covid-19 stigit till 133 personer inom Västra Götalandsregionen. Samtidigt konstaterar man att det finns samhällsspridning inom hela regionen.

Västra Götalandsregionens rapport för onsdag 8 april visar återigen på ett stigande antal patienter drabbade av coronavirus. Av 133 inneliggande patienter får 44 personer vård på IVA. Det största antalet inneliggande patienter som testats positiv med covid-19 vårdas på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, där 59 personer får vård, varav 23 på IVA.

På Skaraborgs sjukhus i Skövde vårdas åtta personer, varar tre på intensivvårdsavdelningen. Vid övriga sjukhus i regionen är läget följande: Nu-sjukvården, 26 personer varav 8 på IVA. Sjukhusen i Väster, 15 personer varav 4 på IVA. Södra Älvsborgs sjukhus, 25 personer varav 6 på IVA.

Enligt en regional rapport som lämnades 14,00 under onsdagen så finns det 730 personer som testats positiv för covid-19 inom Västra Götalandsregionen. Man konstaterar att det utan undantag finns samhällsspridning av coronavirus i samhället runt hela regionen.

I landet har antalet sjukdomsfall stigit till 8 419 personer där hittills 687 personer avlidit till följ av coronaviruset. Män är klart överrepresenterade bland dem som intensivvårdas eller har avlidit. Hittills har 406 män och 281 kvinnor avlidit i sjukdomen.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.