• idag
  29 maj
  19°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

1-milavandring i vårsol

Läsarnas
PUBLICERAD:
Det smakar gott med kaffe efter vandringen.
Foto: Sune Svensson

"En så’n underbar morgon och en så’n underbar dag”, sa många av de 173 deltagarna i 1-milavandringen på söndagen. Det var en kylig morgon men med strålande sol och vindstilla. Vandringen startade från Timmersdala motions klubbstuga med Timmersdala scoutkår som arrangörer. Både korta och långa banan hade samma utgång och hemgång, medan de som gick milen fick en längre sträcka upp mot Vristulven. De första vandrarna fick ett gåspar med fem ällingar som spatserade på vägen framför sig och fick därför sakta ner farten. Vid parkeringen fanns hunden Doris med matte som serverade vätska. Vandrarna gick förbi många fina och ibland nybyggda fritidshus vid Vristulven.

Ingvar Johansson hade lagt en fin bana med både öppet landskap med utsikt mot omnejden och i skogsterräng. Nästa 1-milavandring startar från Fagervi IP med Fagersanna IF som arrangör.

Dagens vinnare: A-M Fransson, Caba Dostan, Per Hermansson, Sten-Rune Andersson, Annika Nykkel, Kenneth Löfstrand, Malin Edvinsson, Marita Nilsson, Bengt Wahlberg, Anna Perbring, Brita Öhlund, Iri Gripenwald, Cecilia Karlsson, Catarina Jernberg, Inga G.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.